het weer in Ridderkerk

update op:    zaterdag 28 november 2020 om 20:00 uur
volgende op:   zondag 29 november 2020 om 09:30 uur

De ochtend startte met veel bewolking en de rest van de ochtend bleef de bewolking overheersen. Tegen het middaguur brak de bewolking en bij een zone met wat geribbelde bewolking kon de zon zich af en toe even laten zien. In de middag klaarde het vanuit het zuiden verder op en kreeg de zon steeds meer ruimte. De middag eindigde bij heldere condities. Bij een zwakke tot matige wind uit het oosten tot zuidoosten bleef de temperatuur steken bij 7.4° bij dit weerstation. Op Rotterdam Airport steeg het kwik naar 8° en het warmst werd het in Zeeland waar het zonnetje de hele dag volop kon schijnen. Daar werd het bijna 10°. In het oosten van het land waar het nevelig bleef kwam de temperatuur niet hoger uit dan 4° in het Gelderse Deelen  en Hupsel. Inmiddels is er wat nevel ontstaan rond het begin van de avond maar de verwachting is dat deze uiteindelijk weer verdwijnt in onze regio. Meer naar het oosten en zuiden toe is er kans op wat mist. De temperatuur zakt komende nacht naar waardes tot iets boven het vriespunt en dat bij een zwak windje uit het oosten.

Morgen wordt een fraaie najaarsdag. Er zijn soms flinke zonnige perioden. Wel kunnen er soms wat wolkenvelden overtrekken die de zon soms wat flets laat schijnen of de zon even afwezig laat zijn, maar de zon blijft het goed doen. Bij een meest matige wind uit het oosten blijft de temperatuur echter steken bij ongeveer 4° en kunnen we spreken van een koude dag. In de nacht naar maandag gaat het op uitgebreide schaal vriezen. De temperatuur zakt dan naar ongeveer -2°.

Maandag start dan koud en na vrij heldere condities raakt het al vrij snel bewolkt dankzij een storing die vanuit het zuidwesten nadert. In de middag gaat het dan uiteindelijk regenen. De storing brengt ook zachtere lucht mee want aan het einde van de middag kan het kwik al opgelopen zijn naar 6°. De nacht verloopt dan bewolkt bij dezelfde temperaturen. Dinsdag zien we wolkenvelden maar kan in de loop van de dag ook de zon weer tevoorschijn komen. Met een matige wind uit het westen kan de temperatuur dan oplopen naar ongeveer 9°.

Daarna draait de stroming weer naar het oosten en wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Wel zal de bewolking op woensdag en donderdag overheersen. Overdag daalt het kwik naar ongeveer 5° op donderdag en de nachtelijke temperaturen naar waardes tot iets boven het vriespunt. Neerslag wordt niet of nauwelijks berekend en dus is het meestentijds droog.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer