het weer in Ridderkerk

update op:    donderdag 26 november 2020 om 08:45 uur
volgende op: donderdag 26 november 2020 om 20:00 uur

In de afgelopen nacht was er veel bewolking aanwezig en bleef de temperatuur de hele nacht rond de 9° hangen. In de rest van het land was het niet anders. De laagste temperatuur werd geregistreerd in Eindhoven waar het 6.7° werd. Ons weer wordt bepaald door een hogedrukgebied boven centraal Europa en lagedruk boven Scandinavië. In ons land staat een stroming vanuit het zuidwesten maar die stroming staat vrijwel stil. De ochtend is van start gegaan met veel bewolking en een zone met wat lichte neerslag trekt vandaag over de regio. Inmiddels is het daardoor wat nevelig geworden en de rest van de dag kan er soms wat fijne motregen vallen en kan het dus wat druilerig en nevelig zijn. De zon lijkt vandaag weinig kansen te krijgen. Waaien doet het eigenlijk nauwelijks en daardoor zal het weerbeeld ook niet echt veranderen. Het kan zelfs in de loop van de dag wat neveliger worden. Een grijs en wat nevelig weerbeeld dus bij een temperatuur die nauwelijks oploopt en uitkomt rond de 10°. Vanavond en vannacht verandert er eigenlijk niets en blijft het bewolkt en kan de nevel zich wat uitbreiden tot mogelijk mistige condities. Er zit ook dan weinig beweging in de temperatuur. Het wordt zo'n 8° in onze regio en ook dan waait het amper. In het noorden van het land kan het opklaren en daar duidelijk lagere temperaturen tot mogelijk lichte vorst.

Morgenochtend starten we met mistige of nevelige condities. Er kan dan ook wat fijne motregen vallen. In de loop van de dag zou het vanuit het oosten wat op kunnen klaren en wellicht dat later in de middag de zon zich even kan laten zien. Ook dan staat er weinig wind, een zwakke wind uit meest oostelijke richtingen. De temperatuur zal niet gaan stijgen maar in de loop van de dag zelfs wat omlaag gaan door het binnenstromen van wat koudere lucht. De maximum temperatuur komt dan uit op zo'n 8°. In de nacht naar zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De temperatuur zakt dan naar ongeveer 4°.

In het weekend is het fraai en droog najaarweer. We zien geregeld het zonnetje schijnen maar er zijn ook wolkenvelden aanwezig. De zondag is qua weerbeeld wat zonniger dan de zaterdag. De wind gaat zwak tot matig waaien uit het oosten en voert vrij koude lucht aan. Overdag wordt het op zaterdag zo'n 6°, op zondag wordt het amper 5°. In de nacht en vroege ochtend dalen de temperaturen tot iets boven het vriespunt. In de nacht naar maandag kan het zelfs tot een graadje vorst komen.

Maandag is het vrij zonnig bij een maximum temperatuur van ongeveer 4°, op dinsdag meer bewolking en dan dankzij een stroming vanuit het zuidwesten, duidelijk hogere temperaturen. Op wat lichte motregen na lijkt het wel zo goed als droog te blijven. Het kan dan zo'n 8° worden. De verzachting lijkt tijdelijk te zijn want na dinsdag gaan de temperaturen weer omlaag en kan het later in de week in de nacht en vroege ochtend weer tot een graadje vorst komen.

Het adres van deze website is met ingang van 12 november https://weerstationridderkerk.nl in plaats van .com. Voorlopig wordt er automatisch doorgeschakeld naar het juiste webadres.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer