het weer in Ridderkerk
 
update op     vrijdag 26 februari 2021 om 09:15 uur
volgende op  vrijdag 26 februari 2021 om 20:00 uur
 
Rond middernacht viel er wat lichte regen dankzij de passage van een zwakke storing die vanuit het zuidwesten naar het noordoosten over het land trok. Het leverde slechts 0.2 mm op bij dit weerstation en ook elders in de regio amper meetbare neerslag. In de tweede helft van de nacht klaarde het vanuit het westen op en daalde het kwik en kwam in de vroege ochtend uit op 5.8°. Op Rotterdam Airport daalde het kwik zelfs nog verder en kwam uit op 3.4° en het was daarmee één van de koudste plekken van het land. Het zeer zachte weer van de afgelopen dagen hadden we te danken aan een hogedrukgebied boven het centrale deel van Europa (meestentijds boven de Alpen), vanaf vandaag wordt ons weer beïnvloed door een volgend hogedrukgebied nu boven de Oceaan en wat zich verplaatst naar de Britse Eilanden. Het levert een stroming vanuit het westen tot noordwesten op en daarmee wordt beduidend frissere lucht aangevoerd. Werd het gisteren nog ruim 14°, vandaag moeten we het doen met ongeveer 10°. Het zonnetje was er al vroeg bij dankzij een wolkeloos uitspansel kan de zon volop schijnen. Vanmiddag kunnen er hooguit wat stapelwolkjes verschijnen maar de zon zal daar weinig last van hebben. De wind waait meest matig uit het noordwesten. Later vanmiddag verdwijnen de eventueel aanwezige wolkjes weer en wordt het helder. Vanavond is het dan helder, komende nacht kan bij een wegvallende wind, (dichte) mist gaan ontstaan. De temperatuur daalt naar waardes tot rond het vriespunt en aan de grond kan het tot vorst komen. 

Morgen is de kans erg groot dat de ochtend start bij mistige of nevelige condities. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist en hebben we even te maken met laaghangende bewolking. In de tweede helft van de ochtend lijkt de zon geleidelijk tevoorschijn te kunnen komen en deze brandt dan de bewolking weg. Vooral de middag verloopt dan met een volop schijnend zonnetje. Bij een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten gaat het kwik omhoog en komt in de loop van de middag uit op ongeveer 9° of 10°. In de nacht naar zondag opnieuw kans op dichte mist en opnieuw temperaturen rond het vriespunt.

Zondag kan de dag dan weer beginnen met mist. In de loop van de dag de zon erbij en dan weer een zonnige middag. De temperatuur opnieuw rond de 10°. In de nacht naar maandag opnieuw kans op mist en temperaturen rond het vriespunt. Maandag eerst veel bewolking maar vooral in de middag ook zonnige perioden. Temperatuur dan rond de 8° of 9°. De wind waait op beide dagen zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten.

Er komt voorlopig weinig verandering in het weerbeeld. Zon en bewolking wisselen elkaar af en het blijft voorlopig ook droog want neerslag wordt ook de komende week niet of nauwelijks berekend. Dinsdag en woensdag mogelijk 11°, daarna wat lagere temperaturen. Richting het volgend weekend mogelijk in de nacht en vroege ochtend temperaturen beneden het vriespunt. 

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer