het weer in Ridderkerk

update op        vrijdag 07 mei 2021 om 18:30 uur
volgende op  zaterdag 08 mei 2021 om 09:30 uur

Na de heftige buien van afgelopen nacht waarbij het tot onweer en hagel kwam in onze regio en, in delen van Zuid Holland en Brabant, ook tot natte sneeuw, kregen we vandaag een droge dag met fraaie stapelwolken die overtrokken. Soms clusterden de wolken zich samen en hadden we landurige bewolkte momenten, soms waren er brede opklaringen en dus flinke zonnige perioden. De wind waaide meest matig uit een westelijke richting waarbij de temperatuur bleef steken op 12.4°. In de zon en uit de wind voelde het redelijk aangenaam aan. In de wind en tijdens bewolkte momenten voelde het toch een stuk frisser. De bewolking verdwijnt nu geleidelijk en we zien het zonnetje vanavond dan ook nog flink schijnen. Komende nacht is het helder en bij een afnemende wind zakt het kwik uiteindelijk naar zo'n 3°. Tegen de ochtend kan de bewolking al wat gaan toenemen.

Morgenochtend zien we misschien eerst nog even een flauw zonnetje schijnen maar al snel zal de bewolking toe geen nemen op nadering van een storing (een warmtefront). Rond het middaguur gaat het dan uiteindelijk regenen en de middag verloopt verder in een regenachtig sfeertje. Er valt dan ook weer neerslag van betekenis. De wind waait matig en komt dan vanuit het zuiden. Tegen het einde van de middag of begin avond klaart het weer op en in de avond zien we het zonnetje nog even schijnen. De hoogste temperatuur zal tegen het begin van de avond gemeten worden en deze kan dan uitkomen rond de 14° of 15°.

Zondag wordt met een zuidelijke stroming warme lucht aangevoerd. Stralend zonnig wordt het echter niet want de atmosfeer is behoorlijk onstabiel. De luchtvochtigheid zal gaan stijgen en het wordt drukkend warm bij een temperatuur die in de middag kan oplopen naar ongeveer 24°. In de ochtend kan er al een bui vallen, in de middag zien we de zon geregeld schijnen maar zijn er ook al veel wolkenvelden en in de avond zouden er enkele buien kunnen vallen, mogelijk vergezeld van onweer. Maandag begint wisselvallig en vallen er vooral in de ochtend enkele buien en bij een matige wind uit het zuidwesten zakt het kwik dan terug naar ongeveer 16°. In de middag zien we dan ook af en toe de zon schijnen en oogt het weer allemaal wat vriendelijker.

Daarna blijft het (licht) wisselvallig lenteweer. We krijgen dan een wisselend weerbeeld met zonnige en bewolkte momenten maar er is elke dag wel kans op een bui of wat buitjes. De wind waait meestentijds uit een zuidwestelijke richting waarbij de temperatuur rond de 15° blijft hangen. De nachtelijke temperaturen dalen dan tot rond de 8°. De koude periode waar we nu nog in zitten zal voorlopig niet meer terugkeren maar van echt warm lenteweer is, behoudens komende zondag dan, ook geen sprake.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer