het weer in Ridderkerk

update op    donderdag 29 juli 2021 om 20:00 uur
volgende op      vrijdag 30 juli 2021 om 09:00 uur

Na de buien van afgelopen nacht (4.1 mm bij dit weerstation) kregen we vandaag toch een fraaie en verder ook droge dag voorgeschoteld. Er waren brede opklaringen waardoor de zon soms vrij veel ruimte kreeg, maar er waren ook stapelwolken en soms wolkenvelden die voor de bewolkte momenten zorgde. Toch was de hoofdrol vandaag niet weggelegd voor de zon of de bewolking maar het was de merkbaar aanwezige wind. Bij een soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten wist de temperatuur vanmiddag te stijgen naar 20.8° bij dit weerstation. Rotterdam Airport kwam uit op 20.9° en de hoogste temperatuur werd in Eindhoven behaald: 22.6°. In de zon en uit de wind voelde het duidelijk warmer aan. De rest van de avond zien we het zonnetje schijnen, komende nacht brede opklaringen maar later ook wat wolkenvelden die vanuit het westen het land binnentrekken. Bij een afnemende wind zakt het kwik naar ongeveer 12°.

Morgen zien we mogelijk eerst nog even de zon schijnen maar al snel gaat de bewolking toenemen en raakt het geheel bewolkt. Later in de ochtend maar ook in de middag valt er af en toe wat regen. Op veel zon hoeven we dan de rest van de dag niet meer te rekenen. Bij een matige en later soms vrij krachtige tot zelfs soms krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten loopt de temperatuur op naar ongeveer 21°.

Ook in het weekend houden we het niet droog. Met enige regelmaat vallen er buien en deze buien kunnen soms pittig uitpakken. Tussen de buien door zien we af en toe de zon even schijnen maar de nadruk zal toch blijven liggen op de bewolkte momenten. Veel bewolking met af en toe ook wat zonnige momenten en verspreid over de dag een aantal buien. De wind waait zaterdag nog matig tot vrij krachtig, op zondag staat er een meest matige wind uit het westen. De temperatuur loopt overdag op naar ongeveer 19° en dat is onder normaal voor deze tijd van het jaar. De nachtelijke temperaturen dalen tot rond de 13°.

Begin volgende week is het licht wisselvallig. We zien op maandag en dinsdag het zonnetje schijnen maar er blijven ook wolkenvelden aanwezig waaruit dan een enkele bui zou kunnen vallen. Meestentijds is het dan wel droog bij ongeveer 19°. In de tweede weekhelft lijken de neerslagkansen weer wat toe te nemen maar de temperatuur gaat ook weer iets omhoog. Stabiel droog en zonnig zomerweer wordt, ook voor de volgende week, niet berekend.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer