het weer in Ridderkerk

update op     vrijdag 22 oktober 2021 om 09:00 uur
volgende op  vrijdag 22 oktober 2021 om 20:00 uur

Het bleef in de afgelopen nacht bij dit weerstation droog maar elders in de regio vielen toch nog een aantal buitjes. In Berkel en Rodenrijs viel nog 1.4 mm. De temperatuur liep bij dit weerstation in de afgelopen nacht terug naar 6.1° terwijl op Rotterdam Airport het kwik bleef steken op 8.4°. In Maastricht daalde het kwik bij vrij heldere condities naar 3.9°. De wind waaide meest zwak tot matig maar is inmiddels weer toegenomen naar matig tot vrij krachtig en de rest van de dag zal de wind merkbaar aanwezig blijven. Oorzaak is een depressie boven Scandinavië. Een bijbehorende storing zorgt vanmiddag voor een toename van de neerslagkansen. Vanochtend zien we in onze regio veel bewolking overtrekken maar af en toe kunnen er ook wat opklaringen overdrijven waardoor de zon toch nog wat ruimte kan krijgen. Vanmiddag gaat de bewolking vanuit het noordwesten verder toenemen op nadering van die storing en gaan er in de loop van de middag enkele buien vallen. De wind waait dus matig tot vrij krachtig uit een noordwestelijke richting waarbij de temperatuur blijft steken bij zo'n 11° of 12°. Vanavond blijft de kans op een bui eerst nog even bestaan, komende nacht zal het meest droog blijven. De wind gaat dan ook in kracht afnemen en draait later naar het zuidwesten en zal dan zwak van kracht zijn. De temperatuur daalt komende nacht naar ongeveer 5°.

Morgen komt ons land meer onder invloed van een hogedrukgebied boven Frankrijk. Het levert in eerste instantie nog veel bewolking op en mogelijk in de vroege ochtend nog even wat lichte regen, maar gaandeweg de dag neemt de neerslagkans af en krijgt de zon ook wat ruimte. In de loop van de middag krijgt de zon wat meer ruimte en later in de middag zijn er zonnige perioden met ook wat wolkenvelden. Het blijft dan verder droog. De wind waait overwegend zwak uit een zuidwestelijke richting. In de nacht naar zondag is het vrij helder en bij een zwakke wind uit het zuidoosten daalt het kwik naar 6°.

Zondag wordt de mooiste dag in deze serie. Met een hogedrukgebied in de buurt van ons land is het rustig en vrij zonnig herfstweer met soms ook wat sluierbewolking. Het blijft droog en bij een zwakke tot later soms matige wind uit het zuiden stijgt het kwik in de middag naar 13°. Maandag start mogelijk nog met wat zon maar de bewolking zal dan vrij snel gaan toenemen en in de middag kan er wat lichte regen of motregen vallen. Bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten wordt het dan zo'n 14°.

Volgende week is het licht wisselvallig herfstweer. Het zal meestentijds droog zijn maar af en toe kan er wel een buitje vallen. Verder overheersen de wolkenvelden en slechts af en toe kan de zon zich laten zien. De wind is iedere dag merkbaar aanwezig en waait matig tot soms vrij krachtig uit een zuidwestelijke richting. In de loop van de komende week kan de temperatuur zelfs nog wat winst boeken en uitkomen rond de 16°.
Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer